Info om hemsidan
Familjerätt på nätet är en privat oberoende hemsida som behandlar olika familjerättsliga frågor inom socialtjänstens familjerätt. Hemsidan företräder alltså ingen myndighet.

Kontakta därför socialtjänsten där du bor ifall du har ett ärende, till exempel om faderskapsfrågor, samarbetssamtal, medgivande vid internationell adoption, avtal om vårdnad, boende och umgänge.
 
Har du frågor, synpunkter, tips och idéer?
Mejla till Familjerätt på nätet Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pin It

Om Familjerätt på Nätet

Familjerätt på nätet är en privat webbplats med syfte att sprida information om de familjerättsfrågor som handläggs av socialtjänsten.

Om du behöver få kontakt med familjerätten - kontakta socialtjänsten där du bor. 

Tomas Törnqvist
Ansvarig utgivare
Socionom, medlare, utbildare och konsult. Verksam sedan 1987 inom socialtjänstens IFO, med inriktning på familjerätt och barn/unga.

Annons
Annons

Veckans Fråga

Hur mycket ska barnen vara delaktiga i vår skilsmässa?
Hur mycket ska vi involvera barnen och hur mycket ska de få säga vad de vill? Det kom en ny lagstiftning 2020 för att se till barnens rättigheter. Är det något som även påverkar synen på barnens rättigheter vid skilsmässa?

Om barnen har farit illa av skilsmässan, krävs det då av föräldrarna att de ska lyssna på barnen? Närmare bestämt att barnen får bo kvar där de är trygga och där de vuxit upp tillsammans med en förälder som har de bästa ekonomiska förutsättningarna?

Svar:

Läs mer ...