Svea hovrätt
2017-08-31
Målnummer B 3788-17

Efter ett bråk om hämtning och lämning av barn mellan två separerade föräldrar uttalade pappan till en gemensam bekant att han "ville vrida nacken" av mamman. Vännen vidarebefordrade uttalandet till mamman varpå pappan åtalades och i tingsrätten fälldes för olaga hot.

Hovrätten har nu emellertid friat pappan från åtalet eftersom det inte är visat att han hade uppsåt till att det hotfulla uttalandet skulle nå fram till mamman. Det finns enligt hovrätten inget stöd i utredningen för att pappan skulle ha insett att det fanns en risk för att vännen skulle berätta om hotet för mamman.

Källa:
Zeteo Nyheter

Om Familjerätt på Nätet

Familjerätt på nätet är en privat webbplats med syfte att sprida information om de familjerättsfrågor som handläggs av socialtjänsten.

Om du behöver få kontakt med familjerätten - kontakta socialtjänsten där du bor. 

Tomas Törnqvist
Ansvarig utgivare
Socionom, medlare, utbildare och konsult. Verksam sedan 1987 inom socialtjänstens IFO, med inriktning på familjerätt.

Annons

Veckans Fråga

Hur gör man med information och umgänge vid växelvist boende?

Hur ska jag göra när mamman till min son ändrar tider på tex BVC utan att berätta det? Eller inte berättar för mig förrän efteråt att vår son tvingats uppsöka akut sjukvård?

Även högtider är ett problem. Det första året efter separationen har sonen tillbringat samtliga högtider hos sin mamma. Och nu till jul önskar jag att sonen är hemma hos mig på julafton, även om det är "mammas vecka". Vad rekommenderas där?

Svar:

Läs mer...