Kammarrätten i Göteborg
2017-08-29
Målnummer 2724-17

Kammarrätten har fastställt att vård enligt LVU ska ske för en 14-årig pojke som bland annat varit misstänkt för olika brott såsom grovt olaga hot, tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov stöld med mera.

Han hade tidigare haft insatser i form av öppenvård men mamman hade tagit tillbaka sitt samtycke till det. Pappan hade varit utlämnad till Serbien misstänkt för brott och familjen hade dessutom blivit vräkt från sin lägenhet.

Det fanns indikationer på att situationen i hemmet hade förbättrats sedan pappan kommit tillbaka till familjen men enligt kammarrätten finns det trots det skäl för LVU både på grund av socialt nedbrytande beteende och brister i omsorgen.

Källa:
Zeteo Nyheter

Om Familjerätt på Nätet

Familjerätt på nätet är en privat webbplats med syfte att sprida information om de familjerättsfrågor som handläggs av socialtjänsten.

Om du behöver få kontakt med familjerätten - kontakta socialtjänsten där du bor. 

Tomas Törnqvist
Ansvarig utgivare
Socionom, medlare, utbildare och konsult. Verksam sedan 1987 inom socialtjänstens IFO, med inriktning på familjerätt.

Annons

Veckans Fråga

Hur gör man med information och umgänge vid växelvist boende?

Hur ska jag göra när mamman till min son ändrar tider på tex BVC utan att berätta det? Eller inte berättar för mig förrän efteråt att vår son tvingats uppsöka akut sjukvård?

Även högtider är ett problem. Det första året efter separationen har sonen tillbringat samtliga högtider hos sin mamma. Och nu till jul önskar jag att sonen är hemma hos mig på julafton, även om det är "mammas vecka". Vad rekommenderas där?

Svar:

Läs mer...