Kammarrätten i Göteborg

2017-08-18
Målnummer 2897-17

En nioårig flicka som skolan blivit orolig för eftersom hon varit dåligt klädd, ofta varit hungrig, haft otvättat hår och även en period varit orolig för sin pappas drickande, omhändertas inte enligt LVU. Kommunen anser att det finns grund för ett ohändertagande, men det gör varken förvaltnings- eller kammarrätten.

Mot bakgrund av föräldrarnas uppgifter och uppgifter från ett vän till pappan som bor tillsammans med honom och flickan, ger utredningen i övrigt inte sådant stöd att stadsdelsnämnden kan anses ha gjort sannolikt att det finns en påtaglig risk för att flickans hälsa eller utveckling skadas på grund av omsorgsbrister.

Källa:
Zeteo Nyheter

Om Familjerätt på Nätet

Familjerätt på nätet är en privat webbplats med syfte att sprida information om de familjerättsfrågor som handläggs av socialtjänsten.

Om du behöver få kontakt med familjerätten - kontakta socialtjänsten där du bor. 

Tomas Törnqvist
Ansvarig utgivare
Socionom, medlare, utbildare och konsult. Verksam sedan 1987 inom socialtjänstens IFO, med inriktning på familjerätt.

Annons

Veckans Fråga

Hur gör man med information och umgänge vid växelvist boende?

Hur ska jag göra när mamman till min son ändrar tider på tex BVC utan att berätta det? Eller inte berättar för mig förrän efteråt att vår son tvingats uppsöka akut sjukvård?

Även högtider är ett problem. Det första året efter separationen har sonen tillbringat samtliga högtider hos sin mamma. Och nu till jul önskar jag att sonen är hemma hos mig på julafton, även om det är "mammas vecka". Vad rekommenderas där?

Svar:

Läs mer...